Luana is bevallen van 11 prachtige pups van Mr. Butterscotch. De pups ontwikkelen zich prachtig! Het worden allemaal kleine medium doodles van circa 15 kilo met een wavy niet verharende vacht. Qua karakter zijn ze ook verrukkelijk: sociaal naar mensen en andere honden, gemakkelijk trainbaar, rustig in huis, gezellig actief buiten. Er is nog 1 reutje beschikbaar, de rest is al uitgevlogen. Freedom is een speelse mooiboy die altijd in is voor wat leuks.

Mama Luana is bijzonder invoelend. Ze stemt haar gedrag af op degene tegenover haar. Dit maakt dat ze met kleine kinderen heel voorzichtig is en diepe rust uitstraalt. Als ik met haar behendigheid train, dan straalt ze juist een en al energieke kracht en blijdschap uit, waardoor we samen fantastisch genieten van de oefeningen. Ze gaat graag een relatie aan, maar is daar niet van afhankelijk. Ze vindt het ook fijn om rustig op de bank te liggen of op de koele tegels van de gang of rustig buiten rond te snuffelen in haar eentje.

Papa Butterscotch woont helaas niet bij ons, maar bij Doodle-Baby’s thuis in huis met z’n eigen moeder, een paar andere honden, Frank & Jolie en hun kindje van 1. Het is een heerlijke goedzak die gezellig meedraait met alles. Echt een gemakkelijke, vrolijke hond.

Beide ouders zijn getest en goedgekeurd voor HD, ED, patella’s, ECVO oogonderzoek en erfelijke ziektes. Van beide ouders is de volledige afstamming bekend en in te zien. De pups zijn inmiddels zelf ook DNA getest. Hierdoor weten we welke vacht elke pup krijgt en wat hun verwachte gewicht wordt. Dit is natuurlijk super overdreven, maar ik vind het te interessant om niet te doen.