Luana is onze Irish Doodle. Haar moeder is een Ierse Setter en haar vader een kleine rode koningspoedel. Luana is een droomhond. Het is een hond waar je een diepe connectie mee maakt. Ze gaat heel graag een relatie aan, maar kan ook goed zichzelf vermaken. Trainen is een genot met Luana. Hoe moeilijker de opdracht (meestal onmogelijk in mijn ogen), hoe meer gedreven ze is. Ik ben heel blij dat ik met haar een team ben en van haar levenslust mag meegenieten.

Die trainbaarheid komt omdat ze graag eet, maar ook omdat ze heel slim en inventief is en een groot doorzettingsvermogen heeft. Uiteraard heeft dat nadelen, de deurklinken staan bij ons inmiddels allemaal omhoog. Maar de voordelen zijn toch groter, ze brengt ons veel vermaak. Als ze er voor kiest om niet achter de reeën aan te jagen, maar naar mij te luisteren, dan ben ik werkelijk trots.

Luana is een echte gezinshond. Ze is door en door goed. Ze is sociaal en gemakkelijk met mensen en met andere honden. De kinderen doen graag een spelletje met haar. Ze troost hen wanneer ze dat nodig hebben. Voor de puppy’s is Luana de lieve tante die teder met ze speelt. Wat zo bijzonder is aan Luana, is dat ze haar spel altijd afstemt op degene waar ze bij is. Ze gaat voorzichtig om met angstige kleine kinderen, tast voorzichtig af wat de ander wil. Wij zijn heel dankbaar dat ze in ons leven is en gunnen vele gezinnen een puppy van haar.

Haar DNA uitslagen van Embark zijn hier in te zien. Ze is inmiddels helemaal goedgekeurd om een nestje te krijgen. Haar uitslagen van HD, ED en rug röntgenfoto’s waren perfect, de patella waren uitstekend en het jaarlijkse ECVO oogonderzoek is inmiddels gedaan. Ze is helemaal vrij van genetische en aangeboren afwijkingen. Haar eerste nestje kreeg Luana met mini Australian Labradoodle Mr. Butterscotch. Hun dochter Elfie hebben we zelf gehouden. Het zijn stuk voor stuk droomhondjes, qua uiterlijk en qua liefdevol karakter.