De Australian Labradoodle is een mix tussen Poedel (+/- 80%), Labrador (+/- 10%) en Cocker Spaniel (+/-10%). Soms zit er ook nog Ierse Waterspaniel of Curly Coated Retriever in de mix, maar die ben ik zelf nog nooit tegengekomen. Australian Labradoodles zijn de dikste knuffelkonten ter wereld. Ze zijn enorm op hun gezin gericht, houden van knuffelen, spelen en rondsnuffelen. Ze verharen niet. De meeste mensen hebben geen allergische reactie op de vacht van een Australian Labradoodle. Ze hebben een prachtige krullende of wavy rode vacht die lekker zacht aanvoelt.

mini Australian Labradoodle

De mini Australian Labradoodle is vooral geschikt voor mensen die het fijn vinden om een gezellig knuffeltje om zich heen te hebben. De mini labradoodle houdt ook van leuke wandelingen en gaat graag mee op avontuur. Wel moeten mini’s goed beschermd worden tegen grote/drukke/uitvallende honden en ook tegen kinderen die hun grenzen gemakkelijk overschrijden. De mini is circa 40 cm groot en 8-12 kilo.

Keetje en haar dochter Summer zijn mini Australian Labradoodles.

medium Australian Labradoodle

De medium Australian Labradoodle is zeer geschikt als gezinshond. Ze kunnen tegen een stootje, zijn sociaal met mensen en andere honden. Labradoodles zijn enorm grappig en willen heel graag zijn waar jij bent. Ze leren vrij gemakkelijk nieuwe dingen. Het een ideale startershond. De medium is 45-55 cm groot en 13-18 kilo.

Onze reu Bossanova is een medium Australian Labradoodle. Meer over hem vind je hier.

Wij kruisen de Australian Labradoodles met andere rassen. Cockapoo’s en Irish Doodles hebben aantrekkelijke eigenschappen die we graag willen behouden. Door ze te kruisen met de Australian Labradoodle is een zachte, niet verharende vacht gegarandeerd.