De Irish Doodle is een ideale gezinshond

Irish Doodles zijn echte gezinshonden. Ze zijn een kruising tussen Ierse Setter en Poedel. Hun karakter is liefdevol, respectvol, zachtaardig, trainbaar en speels. Ze verharen niet, dus je hebt geen haren op de bank. De meeste mensen hebben geen allergische reactie op de Irish Doodle. Ze hebben een prachtige wavy rode vacht die lekker zacht aanvoelt.

Kruising Ierse Setter & Poedel

De Irish Doodle is een kruising tussen een rode Ierse Setter en een poedel. Ierse Setters zijn prachtig mahonie rode honden. De donkerst rode kleur die er is bij honden. Ze hebben een lange, golvende donkerrode vacht. De Ierse Setter is een hond die door en door goed is. Een gezinshond die graag bij zijn gezin is. Ze zitten ook graag op schoot en willen lekker knuffelen. Binnen zijn ze lekker rustig. Buiten houden ze van rondkijken, snuffelen en natuurlijk spelen. Ierse Setters zijn gefokt om samen te werken met zijn baas.

Sommige mensen zijn bang dat een jachthond niet te trainen is en dat ze altijd wegvliegen. Dat klopt niet, dan waren ze niet op die manier gefokt. Ze willen niets liever dan samenwerken met de baas. Dit betekent niet dat je als baas dingen op moet leggen aan de hond. Dan luistert hij niet. Hij wil echt dat je samen een team bent en dat je naar elkaar luistert. Ierse Setter hebben zelf heel goede ideeën en oplossingen. Het is prachtig om je daar voor open te stellen. De band tussen een Ierse Setter en zijn baas voelt enorm rijk.

De poedel is van oorsprong ook een jachthond, maar daar merk je bij de meesten niet veel meer van. De poedel is heeeeel graag bij z’n baas. Deze aanhankelijkheid is verrukkelijk! Liefde, liefde, liefde willen poedels. Ze zijn ook super slim en leren heel gemakkelijk nieuwe dingen. Kleine poedels hebben wat meer bescherming nodig, anders willen ze nog wel eens uitvallen. Grote poedels redden zich prima met andere honden.

Irish Doodle

Uit deze droomcombinatie ontstaat de Irish Doodle. De Irish Doodle heeft een basis rust die hij op je overdraagt. Hij straalt diep vertrouwen uit. Hij wil met je samenwerken. Hij wil er voor jou zijn en hij wil dat jij er voor hem bent. Maar nooit plakkerig of claimend. Juist respectvol en waardig, liefdevol. De Irish Doodle laat je tot rust komen en brengt je in contact met jezelf.

Onze Irish Doodles

Wij hebben 2 Irish Doodles. Luana is een F1 kruising tussen een Ierse Setter en een koningspoedel. Luana is zeer intelligent, zelfredzaam en voelt intuïtief aan hoe ze met anderen (kinderen, volwassenen, puppy’s honden) om moet gaan. Ze weet iedereen op haar gemak te stellen en past zich altijd aan. Er zit flink hulphond potentie in haar.

Haar dochter Elfie heeft een mini Australian Labradoodle als vader. Ze is hierdoor wat kleiner en heeft een nog aantrekkelijkere vacht. Maar qua karakter heeft ze het stabiele, zelfverzekerde, rustige van haar moeder. Ze laat zich de kop niet gek maken. Ze komt heel graag bij je liggen, maar stelt zich niet afhankelijk op. Een prachtig hondje is ze.