Lijkt het je leuk om zelf een keertje puppy’s te krijgen, maar wil je niet direct een fokker worden met alles wat daar bij komt kijken? Dan mag je je heel graag aanmelden voor een teefje. Bij ons krijgen de de teefjes hun pups in het huis waar ze wonen. Wij kennen het fenomeen ‘gastgezin’ niet zoals het bij de meeste fokkers gebruikelijk is. De teefjes die geschikt zouden kunnen zijn om mee te fokken gaan bij ons naar speciaal geselecteerde gezinnen (alleenstaanden of stellen kunnen natuurlijk ook). Daar groeien ze vrolijk en veilig op en als ze zo ver zijn (en volledig goedgekeurd zijn), dan regelen wij de dekking, begeleiding bij de dracht, geboorte en het nest. Alle onkosten vergoeden wij en jullie krijgen een vergoeding voor het extra werk dat dit met zich meebrengt. Ik zal de pups matchen met de nieuwe gezinnen.

De reutjes die geschikt zijn om zich voort te planten blijven ook gewoon bij hun gezin, maar die mogen een paar keer in hun leven de hort op voor een pleziertje. Na verloop van tijd mogen ze gecastreerd worden als het gezin dat graag wil.

Lijkt het je dus leuk om eens een keer een nestje te krijgen of vind je het prima dat je reu niet gecastreerd wordt en zo nu een dan een lolletje heeft, neem dan vooral contact op. Het is zeker niet verplicht. Er zijn ook pups waar niet mee gefokt zal worden en die zoeken ook een lief baasje.

Voor de potentiële fokhondjes ben ik op zoek naar mensen die in Drenthe, Groningen of Friesland wonen, zodat ik snel ter plaatse ben, mocht dat nodig zijn. Voor de huishondjes maakt het niet zo veel uit waar je woont. Ik vind het wel prettig als je een paar keer deze kant op komt (kennismaking, pupbezoek, pup ophalen, reünie).

Geen van de honden hoeft gecastreerd te worden. Voor alle honden geldt een fokverbod, tenzij anders afgesproken.

Mocht je graag een hond kopen met fokrechten, dan is dat ook mogelijk. Geef in het contact formulier aan dat je op zoek bent naar een fokhondje, dan neem ik contact met je op om het te bespreken. De prijs voor een hond met fokrechten is anders dan de prijs voor een huishond of fokhond als gastgezin.